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煮物(白菜とちくわの煮物)|あさごはんチャンネルさんのレシピ書き起こし
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Ingredients
- Chinese cabbage : 1/8 piece
- ちくわ : 2本
- (A)水 : 200ml
- (A)醤油 : 大さじ1
- (A)料理酒 : 大さじ1
- (A)みりん : 大さじ1
- (A)和風だし : 小さじ1
- (B)片栗粉 : 大さじ1弱
- (B)水 : 大さじ1弱
Time required
15minutes
Procedure
-
1)
cut material
00:00
Cut Chinese cabbage and chikuwa into bite-sized pieces.
-
2)
加熱する
00:21
火をつける前のフライパンに、白菜の芯→ちくわ→白菜の葉の順に入れる。
(A)を加え、強火にかける。
沸騰したら中火にし、蓋をして5分煮込む。 -
3)
水溶き片栗粉を作る
01:30
容器に(B)を入れ混ぜる。
-
4)
仕上げる
01:44
2の煮汁が染みこんでいることを確認し火を止める。
よく混ぜた3を全体に回し入れて手早く混ぜ、とろみがついたら完成。
Point
・After adding the ingredients in step 2, spread them out lightly so that they do not stick together.
・A simple recipe that can be made with just a frying pan and is perfect for side dishes and snacks.
・When adding water-soluble potato starch, add it evenly and mix quickly to prevent lumps.
・If you like, you can add sansho (Japanese pepper) or shichimi (seven spices).
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