Cooking Time required : 5minutes
アイスクリーム(牛乳アイスクリーム)|料理教室のBonちゃんさんのレシピ書き起こし
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Ingredients
- 牛乳 : 400ml
 - 砂糖 : 30g
 - 粉ゼラチン : 5g
 
Time required
30minutes
Procedure
- 
                        1)
                        Boil the milk
                        
                            00:42
                        
                        
Place milk in a heavy-bottom saucepan and place over medium heat.
Simmer for about 10 minutes until reduced by half, being careful not to let it boil over.
Remove from heat, strain through a colander and transfer to a bowl. - 
                        2)
                        生地を作る
                        
                            01:47
                        
                        
温かい状態の牛乳に砂糖を加え、泡だて器で混ぜ溶かす。
粉ゼラチンを手早く振り入れて、よく混ぜる。 - 
                        3)
                        冷やす
                        
                            02:00
                        
                        
大きめのボウルに氷水(分量外)を作る。
生地の入ったボウルの底を氷水に浸けて、混ぜながら冷やす。
20度程度になったら、ハンドミキサーで約5分泡立てる。 - 
                        4)
                        冷凍する
                        
                            02:24
                        
                        
クリーム状になったら保存容器に移し、ラップをして冷凍庫で1日冷やし固めたら完成。
 
Point
                            ・Use unadjusted milk.
 - Using powdered gelatin that needs to be soaked in water will result in a poor texture, so use a type that can be used without soaking in water.
 - To help guide you when the milk has reduced by half, use a toothpick to make a mark.
                        
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