Easy recipe at home related to cooking researcher / Yukari's Kitchen Time required : 15minutes
ケーキ(バナナのバスクチーズケーキ)|くまの限界食堂さんのレシピ書き起こし
お気に入りに追加- Number of Subscribers
- 144.0万人
- Number of View
- 2.6億回
- Number of Videos
- 1,006本
Ingredients
- クリームチーズ : 200g
- バナナ : 1本
- レモン汁 : 小さじ1
- (A)卵黄 : 3個分
- (A) Egg white : 2 pieces
- 生クリーム : 200g
- グラニュー糖 : 60g
- 薄力粉 : 20g
Time required
40minutes
Procedure
-
1)
Prepare the ingredients
00:21
Remove the eggs, cream cheese, and bananas from the refrigerator.
Peel the banana and place in a bowl, sprinkle with lemon juice and mash lightly with a fork. -
2)
生地を混ぜる
01:05
別のボウルにクリームチーズを入れて、クリーム状になるまでゴムベラでよく混ぜる。
グラニュー糖を3回に分けて加え、その都度なめらかになるまでよく混ぜる。
(A)を1個分ずつ加え、その都度泡だて器でよく混ぜる。
バナナを加えて、ゴムベラでよく混ぜる。
生クリームを2回に分けて加えてよく混ぜる。 -
3)
器具の下準備をする
03:11
濡らして絞ったクッキングシートを耐熱型に敷き、内側の水分を拭き取る。
オーブンを230度に予熱する。 -
4)
生地を仕上げる
03:56
2に薄力粉を振るって加え、粉気がなくなるまでゴムベラでよく混ぜる。
-
5)
焼く
04:30
耐熱型に4を流し入れる。
天板に乗せ、230度のオーブンで25分焼く。
粗熱を取り、ラップをして冷蔵庫でよく冷やしたら完成。
Point
This is the amount needed to make one 18cm round cake, but you can use any mold you like.
・While fresh cream with a milk fat content of 35% is acceptable, we recommend using cream with a milk fat content of 45%.
- Sprinkle lemon juice on bananas to prevent them from discoloring.
When adding the eggs, mix well with a whisk to break in the egg whites.
・This cake does not rise, so you can fill the mold 90% full with batter.
・The time it takes to remove the heat and chill in the refrigerator is not included in the required time.
関連するレシピ
Easy recipe at home related to cooking researcher / Yukari's Kitchen Time required : 40minutes
A challenge to sprinkle! Time required : 30minutes
HidaMari Cooking Time required : 30minutes
syun cooking Time required : 45minutes
Let's spread the recipe and support it!