Easy recipe at home related to cooking researcher / Yukari's Kitchen Time required : 15minutes
煮物(鶏もも肉とナスの味噌煮)|フリーランス料理人の部屋さんのレシピ書き起こし
お気に入りに追加- Number of Subscribers
 - 7.7万人
 - Number of View
 - 2,653.2万回
 - Number of Videos
 - 631本
 
Ingredients
- ナス : 250g
 - 鶏もも肉 : 250g
 - 油 : 適量
 - 塩 : 適量
 - ごま油 : 適量
 - 七味唐辛子 : 適量
 - (A) Miso : 10g
 - (A) Sugar : 大さじ2
 - (A) Water : 大さじ2
 - (A) Alcohol : 大さじ2
 - (A) Mirin : 大さじ2
 - (A) Soy sauce : 大さじ2
 
Time required
15minutes
Procedure
- 
                        1)
                        Cut the eggplant
                        
                            00:12
                        
                        
Remove the stem and calyx from the eggplant and cut it in half lengthwise.
Make a diagonal cut into the skin and cut into bite-sized pieces. - 
                        2)
                        合わせ調味料を作る
                        
                            00:40
                        
                        
器に(A)を入れてよく混ぜる。
 - 
                        3)
                        鶏もも肉を切る
                        
                            00:53
                        
                        
鶏もも肉を一口大に切り、キッチンペーパーで挟んで水気を拭き取る。
 - 
                        4)
                        焼く
                        
                            01:00
                        
                        
フライパンに鶏もも肉の皮を下にして並べ、塩を振る。
中火にかけて加熱し、パチパチ音がしたら弱火にする。
焼き色がついたら、半生の状態で一旦取り出す。
そのままのフライパンに、ナスの皮を下にして入れ、油を加えて中火で焼く。
薄く焼き色がついたら、火を消す。 - 
                        5)
                        煮る
                        
                            02:00
                        
                        
4に鶏もも肉と2を加え、弱めの中火にかけて煮詰める。
ごま油と七味唐辛子を加えて、軽く混ぜたら完成。 
Point
                            - Making cuts in the skin of the eggplant will allow the flavor to penetrate more easily.
・You don't have to add shichimi pepper if you prefer.
 - Adding sesame oil at the end will give it a fragrant finish.
・A dish that goes well with rice and is perfect as a side dish or snack.
                        
関連するレシピ
A challenge to sprinkle! Time required : 30minutes
Kukipapa cooking class Time required : 15minutes
Chef Shitara's cooking dojo Time required : 60minutes
奥薗壽子の日めくりレシピ【家庭料理研究家公式チャンネル】 Time required : 5minutes
小倉知巳のイタリアンプロ養成講座 Time required : 20minutes
Evening cafeteria Time required : 40minutes
Let's spread the recipe and support it!