Chef Shitara's cooking dojo Time required : 15minutes
たこ焼き風チキン| kattyanneru/かっちゃんねるさんのレシピ書き起こし
お気に入りに追加- Number of Subscribers
 - 155.0万人
 - Number of View
 - 4.5億回
 - Number of Videos
 - 3,565本
 
Ingredients
- 鶏胸肉 : 350g
 - 料理酒 : 大さじ1/4
 - 塩 : 小さじ1/4
 - 片栗粉 : 大さじ2
 - みりん : 大さじ1
 - ウスターソース : 大さじ1
 - 醤油 : 小さじ2
 - ケチャップ : 小さじ2
 - 砂糖 : 小さじ2
 - だしの素 : 小さじ1/3
 - 紅生姜 : 20gほど
 - 鰹の削り節 : 少々
 - 青のり粉 : 少々
 
Time required
35minutes
Procedure
- 
                        1)
                        切る
                        
                            00:44
                        
                        
鶏胸肉の長い方向に包丁を入れ、4等分にし、1.5cm幅に削ぎ切りする。料理酒、塩を揉み込み10分程置いておく。
 - 
                        2)
                        調味料を合わせる
                        
                            01:23
                        
                        
Combine mirin, Worcestershire sauce, soy sauce, ketchup, sugar, and dashi stock.
 - 
                        3)
                        片栗粉をまぶす
                        
                            01:46
                        
                        
鶏胸肉に片栗粉をまぶす。
 - 
                        4)
                        焼く
                        
                            01:57
                        
                        
Heat the vegetable oil in a frying pan, line up the chicken breasts, and bake on low medium heat.
 - 
                        5)
                        裏返す
                        
                            02:20
                        
                        
鶏胸肉の底の色が変わってきたら、裏返し蓋をして弱めの中火で2分蒸し焼きにする。
 - 
                        6)
                        煮絡める
                        
                            02:48
                        
                        
合わせておいた調味料をよく混ぜてフライパンに加え、強めの中火にかけて水分を飛ばしながら煮絡める。
 - 
                        7)
                        仕上げる
                        
                            03:17
                        
                        
全体に絡んだら、お皿に盛り付け、マヨネーズをかけて、紅生姜、鰹の削り節、青のりをちらして完成。
 
Point
                            ・ If you are not good at chicken breast skin, take it and use it.
・ If the chicken breast is large, adjust it to a size that is easy to eat and cut it.
・ When the color of the chicken breast changes and the bottom changes, turn it over.
・ When simmering the seasoning with chicken breast, stir well because the sugar has settled.
                        
関連するレシピ
식탁일기 table diary Time required : 40minutes
Cheerful mom kitchen Time required : 10minutes
kattyanneru Time required : 15minutes
Who horse [cooking expert] Time required : 15minutes
Let's spread the recipe and support it!