No waste! Makanai Dojo (MAKANAI DOUJYOU) Time required : 7minutes
Chukadon|Cooking researcher Ryuji's buzz recipe Transcription of recipe
お気に入りに追加- Number of Subscribers
 - 541.0万人
 - Number of View
 - 22.6億回
 - Number of Videos
 - 3,121本
 
Ingredients
- Pork top : 50g
 - 白菜 : 100g
 - にんじん : 20g
 - 小松菜 : 30g
 - 水煮たけのこ : 30g
 - シーフードミックス : 50g
 - (A)水 : 200c
 - (A)塩 : 小さじ1
 - 乾燥キクラゲ : 3g
 - 熱湯 : 適量
 - うずらの卵 : 3個
 - サラダ油 : 大さじ1
 - 生姜 : 3g
 - ニンニク : 3g
 - 塩胡椒 : 適量
 - ご飯 : 200g〜300g
 - (B)水 : 180cc
 - (B)創味シャンタン : 小さじ1/2
 - (B)醤油 : 小さじ2
 - (B)酒 : 小さじ2
 - (B)オイスターソース : 小さじ2
 - (B)片栗粉 : 小さじ2
 - (B)砂糖 : 小さじ1/2
 
Time required
40minutes
Procedure
- 
                        1)
                        Return the dried wood ear
                        
                            02:30
                        
                        
Put the dried wood ear and boiling water back in the container.
 - 
                        2)
                        Thaw the seafood mix
                        
                            02:45
                        
                        
Put the seafood mix and (A) in a container and thaw.
 - 
                        3)
                        Prepare vegetables
                        
                            03:08
                        
                        
Cut the carrot in half and slice it into thin slices.
Slice the boiled bamboo shoots into thin slices.
Cut Japanese mustard spinach into 2-3 cm widths.
Beat the Chinese cabbage with a knife and cut it into pieces.
Crush the garlic with a knife, peel and chop.
Finely chop the ginger. - 
                        4)
                        豚こま肉の下準備をする
                        
                            05:29
                        
                        
豚こま肉を細かく切る。
 - 
                        5)
                        乾燥キクラゲの下準備をする
                        
                            06:04
                        
                        
1を半分に切る。
 - 
                        6)
                        シーフードミックスの下準備をする
                        
                            06:15
                        
                        
Cut the squid in 2 in half.
Make a diagonal cut. - 
                        7)
                        餡を作る
                        
                            06:39
                        
                        
容器に(B)入れてよくかき混ぜる。
 - 
                        8)
                        加熱する
                        
                            08:04
                        
                        
フライパンにサラダ油を入れて火にかける。
ニンニクと生姜を入れて炒める。
4を入れて炒め、塩胡椒を軽く振る。
白菜を入れて炒める。
にんじん、小松菜、水煮たけのこの順に入れる。
シーフードミックスの水気を切って入れて炒める。
5とうずらの卵を入れて炒める。
軽く塩胡椒を振る。
強火で白菜とにんじんに火が通るまで炒める。
7をよく混ぜて入れて混ぜる。
沸いたら弱火にする。 - 
                        9)
                        盛り付ける
                        
                            11:16
                        
                        
お皿にご飯を盛り8をかける。
 
Point
                            ・ You can change the ingredients as long as g matches, but pork and Chinese cabbage are essential.
・ Since (A) has the same salinity as seawater, the texture of the seafood mix improves due to osmotic pressure.
・ In step 3, the Chinese cabbage is cut into small pieces to widen the cross section and allow water to escape, making it easier for the taste to permeate.
・ If the Chinese cabbage leaves are dirty, wash them with water.
・ For ginger and garlic, grated tubes may be used instead of raw.
・ Wash the cutting board after cutting the pork meat because it contains bacteria.
・ You can easily thicken the potato starch by combining it with other seasonings.
・ When using frozen rice, warm it during step 8.
・ In step 8, if the taste of bean paste is strong, add water to adjust.
・ You can add sesame oil if you like.
・ If you like, sprinkle with mustard or chili oil to make it more delicious.
・ If you want to make eight treasures, add thickening.
                        
関連するレシピ
syun cooking Time required : 15minutes
40kg Oatmeal Rice Diet Recipe [Korezo] Time required : 20minutes
apron Time required : 20minutes
식탁일기 table diary Time required : 110minutes
HidaMari Cooking Time required : 60minutes
HidaMari Cooking Time required : 100minutes
A challenge to sprinkle! Time required : 25minutes
Let's spread the recipe and support it!