Cooking expert Ryuji's buzz recipe Time required : 25minutes
揚げ浸し(ナスと鶏むね肉の揚げ浸し)|cook kafemaruさんのレシピ書き起こし
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Ingredients
- ナス : 3本
- 鶏むね肉 : 250g
- 片栗粉 : 大さじ1
- 油 : 適量
- (A) Cane sugar : 大さじ1
- (A) Rice vinegar : 大さじ1
- (A) Mirin : 大さじ1と1/2
- (A) Soy sauce : 大さじ2
- (A) Salt : 小さじ1/2
- (A) Dashi : 150ml
Time required
30minutes
Procedure
-
1)
Make the dipping sauce
00:03
Put (A) in a pot and heat it, bring it to a boil and then turn off the heat.
-
2)
材料の下準備をする
00:26
ナスのヘタを切り落として縦半分に切る。
皮目に斜めの切れ込みを入れ、2~3等分に切る。
鶏むね肉を一口大の削ぎ切りにする。
キッチンペーパーで水分を拭き取り、片栗粉を全体に薄くまぶす。 -
3)
揚げる
01:28
鍋に油を入れて火にかけ、180度に温める。
ナスを皮目から入れ、全体に揚げ色がつくまで揚げる。
油を切ってザルに移し、上から熱湯(分量外)を回しかけて油抜きをする。
水分をキッチンペーパーで拭きとる。
180度の油に鶏むね肉を入れ、全体に揚げ色がつくまで揚げて油を切る。 -
4)
浸す
03:05
保存容器に2を並べ、上から1を注ぎ入れる。
冷蔵庫で半日~一晩冷やしたら完成。
Point
- A dish that goes well with rice and can be used as both a side dish or a snack. - By making cuts in the skin of the eggplant, the flavor can penetrate more easily.
- By draining the oil from the eggplant, the finished product will be easier to eat without being too oily.
・Use medium-sized eggplant.
・Time required to cool in the refrigerator is not included in the total time.
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