KAZUAKI EGUCHI / チョコレートのプロ:ショコラティエ Chocolate Time required : 70minutes
ショートケーキ|Emojoie えもじょわさんのレシピ書き起こし
お気に入りに追加- Number of Subscribers
 - 244.0万人
 - Number of View
 - 2.6億回
 - Number of Videos
 - 236本
 
Ingredients
- Whole egg : 2 pieces
 - 牛乳 : 15ml
 - 薄力粉 : 60g
 - 水 : 30ml
 - ブランデー : 小さじ2
 - 生クリーム : 400ml
 - 苺 : 20~25個
 - ブルーベリー : 適量
 - Granulated sugar (for dough) : 60g
 - グラニュー糖(シロップ用) : 15g
 - グラニュー糖(ホイップクリーム用) : 32g
 
Time required
70minutes
Procedure
- 
                        1)
                        Break the egg
                        
                            00:18
                        
                        
Break the egg into a bowl.
 - 
                        2)
                        Boil in hot water
                        
                            00:30
                        
                        
Boil the bowl in hot water at 50-60 ° C.
 - 
                        3)
                        Add granulated sugar
                        
                            00:39
                        
                        
Add granulated sugar to the bowl and heat to about 40 ° C while stirring.
 - 
                        4)
                        泡立てる
                        
                            01:14
                        
                        
温まったらボウルをお湯から上げ、電動ホイッパーでしっかりと泡立てる。
 - 
                        5)
                        牛乳を加える
                        
                            02:01
                        
                        
ボウルに牛乳を加え、軽く混ぜる。
 - 
                        6)
                        薄力粉を加える
                        
                            02:14
                        
                        
薄力粉をふるって加え、ヘラで30回程混ぜる。
 - 
                        7)
                        生地を焼く
                        
                            02:56
                        
                        
Place the dough in a 15 cm cake mold, smooth the surface, and bake in an oven at 170 ° C for 25 minutes.
After baking, remove the sponge dough from the mold and let it cool. - 
                        8)
                        シロップを作る
                        
                            03:35
                        
                        
ボウルに水30mlとグラニュー糖15gを入れ、電子レンジにかけてシロップを作る。
お好みでブランデーを加え、香りをつける。 - 
                        9)
                        スポンジを切る
                        
                            03:53
                        
                        
スポンジ生地がしっかりと冷めたら3枚に切る。
 - 
                        10)
                        苺を切る
                        
                            04:25
                        
                        
苺を3枚切りにする。
 - 
                        11)
                        ホイップクリームを作る
                        
                            04:43
                        
                        
ボウルに生クリームと砂糖を入れ、氷水で冷やしながらホイップをする。
 - 
                        12)
                        シロップを塗る
                        
                            05:49
                        
                        
刷毛を使用しながら、スポンジにシロップを塗って、しみ込ませてしっとりさせる。
 - 
                        13)
                        Serve
                        
                            06:06
                        
                        
Apply whipped cream to the sponge and line up the sliced strawberries.
Apply cream to the strawberries and sandwich with a sponge.
Place a large amount of cream on the top sponge and apply it to the entire cake with a spatula. - 
                        14)
                        デコレーションをする
                        
                            08:37
                        
                        
絞り器ででホイップクリームを絞り、苺、ブルーベリーを載せる。
 
Point
                            ・ As a guide for whipping eggs, hang the dough and whisk until the marks do not disappear.
・ Brandy may be omitted.
・ You may cut the sponge dough into two pieces.
・ The recommended fat content of fresh cream is 35-40%.
・ To prevent the temperature from rising and collapsing when applying whipped cream to the sponge, be sure to cool and whip the cream when whipping.
・ If you have a decoration comb, you can easily apply a beautiful pattern when applying the cream to the sponge.
                        
関連するレシピ
Easy recipe at home related to cooking researcher / Yukari's Kitchen Time required : 35minutes
Low-carb restaurant / masa Time required : 15minutes
No waste! Makanai Dojo (MAKANAI DOUJYOU) Time required : 30minutes
syun cooking Time required : 50minutes
Cheerful mom kitchen Time required : 45minutes
Let's spread the recipe and support it!