Low-carb restaurant / masa Time required : 10minutes
ステーキ丼|料理研究家リュウジのバズレシピさんのレシピ書き起こし
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Ingredients
- ご飯 : 200g
 - ステーキ肉 : 150g
 - 塩胡椒 : 少々
 - バター : 5g
 - (A) Plain yogurt : 2 tablespoons
 - (A)マヨネーズ : 1 tablespoon
 - (A)おろしにんにく : 1/2 piece
 - (A)塩 : ふたつまみ
 - (A)味の素 : ふたつまみ
 - (B)酒 : 大さじ1
 - (B)醤油 : 大さじ1
 - (B)みりん : 大さじ1
 - (B)砂糖 : ふたつまみ
 - (B)味の素 : ひとつまみ
 - カイワレ : 適量
 - 卵黄 : 1個
 - 胡椒 : 少々
 
Time required
30minutes
Procedure
- 
                        1)
                        Make yogurt sauce
                        
                            01:50
                        
                        
Mix (A).
 - 
                        2)
                        Season the steak meat
                        
                            03:18
                        
                        
Sprinkle the meat with salt and pepper.
 - 
                        3)
                        Bake steak meat
                        
                            04:47
                        
                        
Heat the frying pan and melt the butter.
Add the meat and bake both sides for 1 minute each, reduce the heat to low and cook inside. - 
                        4)
                        ステーキ肉を切る
                        
                            06:55
                        
                        
焼けた肉を取り出し、削ぎ切りにする。
 - 
                        5)
                        タレを作る
                        
                            08:06
                        
                        
3のフライパンを弱火~中火にかけ、(B)を入れる。
アルコールを飛ばしながら、軽く煮詰めたら完成。 - 
                        6)
                        仕上げる
                        
                            08:58
                        
                        
皿にご飯を盛って肉をのせ、中心に卵黄をのせる。
タレとソースをかけてカイワレを添え、胡椒をかけたら完成。 
Point
                            ・ Be sure to bring the steak meat to room temperature before baking.
・ You can cook the steak meat as you like.
・ When cutting meat, widening the cross section will improve the appearance.
・ When grilling thick steak meat, cover it to make it easier to cook.
                        
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