Chef Shitara's cooking dojo Time required : 30minutes
Bamboo shoot rice|Transcription of Mr. Seikan Seki's recipe
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Ingredients
- Rice : 1 go
- たけのこ(水煮) : 120g
- 油揚げ : 1枚
- 水 : 300cc
- みりん : 21cc
- 薄口醤油 : 21cc
- 本だし : 4g
- 鰹節 : 適量
- ごま油 : 大さじ1弱
Time required
60minutes
Procedure
- 
                        1)
                        Drain the fried tofu
                        
                            03:12
                        
                        Cut the fried tofu into strips and put them in a colander. 
 Pour boiling water over the water to drain the fried tofu.
- 
                        2)
                        Cut bamboo shoots
                        
                            04:04
                        
                        Cut off the hard part of the bamboo shoot and cut it into ginkgo. 
- 
                        3)
                        Make soup stock
                        
                            05:26
                        
                        Add soup stock, light soy sauce, and mirin to water and mix. 
- 
                        4)
                        たけのこと油揚げを炒める
                        
                            05:44
                        
                        フライパンを火にかけ、ごま油をひいてたけのこを炒める。 
 ある程度水分が飛んだら、油揚げを加えて炒める。
- 
                        5)
                        合わせ出汁を加える
                        
                            07:42
                        
                        水分が飛んだら火を止め、合わせ出汁を加える。 
 強火にかけて沸かし、ボウルに入れて氷水で冷やす。
- 
                        6)
                        仕上げる
                        
                            09:36
                        
                        研いだ米を内釜に入れ、出汁を規定の線より少なめに入れる。 
 たけのこと油揚げを入れて炊飯し、鰹節をかけて混ぜたら完成。
Point
                            ・ Boiled bamboo shoots should be large.
・ When frying bamboo shoots and fried tofu, thoroughly remove the water.
・ After sharpening the rice, soak it in water for about 20 minutes.
・ Since water will come out from the bamboo shoots, it is advisable to add a small amount of soup stock to the inner pot.
                        
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